DÖK nap a WEISS-ben!

Hagyományainkhoz híven, évről-évre megrendezésre kerül a diákönkormányzati nap iskolánkban. Idén rendhagyó módon több érdekes program látott napvilágot.

A programsorozatot 9:00-kor Herczeg Mária igazgató asszony nyitotta meg, jelképesen átadva az iskola kulcsát a diákoknak. Ezt követte a 10.R osztály Rendészeti bemutatója, amelyben alaki gyakorlatokat láthattunk, majd Rómeó és Júlia csodálatos erkély jelenetét szemlélhettük meg kicsit másként megjelenítve, kaszkadőr módon. Ezt követően, rövid szusszanás után, párhuzamosan következtek a programok.

A tornateremben diákjaink focizhattak, illetve a röplabdapályát is kihasználva sok csapat mérkőzött meg egymással. Közben négy osztály az iskola mögötti területen főzhetett kedvérevalót, mint például paprikás krumplit, csilis babot stb. Új színfoltként megjelent a tornaterem melletti füves parkban az élő malomjáték textilen kirajzolva, amely sok érdeklődőt vonzott magához. Az iskola épületében Száraz Anna tanárnő vezetésével gyönyörű agyagtárgyakat, kitűzőket készíthettek a fiúk és lányok. Az ügyes rajzosok megmutathatták tudásukat az aszfaltpályán, ahol többek között szörnyet és pillangót is megjelenítettek. Továbbá asztalitenisz versenyt is rendeztünk diákjainknak. Szintén új színfoltként jelent meg egy rendészeti ügyességi állomás, ahol bekötött szemmel haladt végig egy kijelölt személy két rendészeti szalag között, miközben társa adta az instrukciókat, hogy merre van a haladási irány.

Diáknapunk fénypontját és megkoronázását MÓNUS JÓZSEF - Fehér Farkas cél és távlövő többszörös világbajnok íjász adta, aki Hajdúnánásról érkezett hozzánk. Bemutatója két részből állt. Az első részben a futballpályán íjaival több száz méterről lőtt mozdulatlan célpontotra, és beszélt életéről, érzéseiről, a magyar zászló és haza szeretetről. A második részben a Mansfeld teremben tartott egy rövid képes-videós beszámolót elért sikereiről és beszélt tanítványairól, köztük fiáról Laciról és fia barátnőjéről Kiaráról, akik szintén világbajnokok. Ezúton is megköszönöm Mónus Józsefnek, hogy elfogadta meghívásunkat! Felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak általa.

13:00-kor végződött DÖK-napi programsorozatunk, amely egy tartalmas, izgalmas és élményekben bővelkedő napot zárt le.

A rendezvényhez képtár tartozik...