Diákönkormányzati Nap

Idén is nagy sikerrel került megrendezésre a Diákönkormányzati Nap. Az égiek is kegyesek voltak hozzánk, hiszen gyönyörű, napsütéses idő köszöntött ránk.

A diákok számtalan érdekes programból választhattak. A legnépszerűbb – nem meglepő módon – továbbra is a foci, ahol 8 osztály mérhette össze tudását. A mérkőzések színvonalasan és sportszerűen zajlottak le. Külön színfolt, hogy a nálunk vendégeskedő lengyel diákok is beszálltak a focibajnokságba, hogy iskolánk tanulóival mérjék össze tudásukat. Az első helyezett a 11/A osztály lett. A döntőben – rendkívül szoros mérkőzésen – 4:3-ra győzték le a 11/B csapatát. A harmadik helyet a 10/C szerezte meg a 10/MV-vel szemben – itt is szoros eredmény született: 2:1.

A röplabda versenyen már jóval kevesebb, de annál lelkesebb csapat indult. Itt a 10/C szerezte meg az első helyet a 11/D-vel szemben. A lengyel vendégeink itt is kiállítottak egy csapatot, és bizony be kellett látnunk, hogy a röplabdában kicsit előttünk járnak, hiszen legyőztek bennünket. Az iskolai csapatot Krasznahorkai László tanár úr is erősítette. A mérkőzések kiváló hangulatban zajlottak. A bíráskodás feladatát Rakonczay András tanár úr látta el.

A kosárlabda pályán is izgalmas mérkőzések folytak. A döntőben a 9/MV aratott győzelmet a 9/B osztály felett. A meccseket Erdős András tanár úr vezette.

Nagyon népszerű iskolánkban az asztalitenisz és a csocsó is. Számos diák gyűlt össze, hogy összemérhesse tudását. Az ping-pongban Orosz Géza – 10/W osztályos tanuló – bizonyult a legjobbnak. Ő Szabó Richárd 10/E osztályos tanulót győzte le egy izgalmas mérkőzésen. A csocsóbajnokságon a Molnár Dániel (11/A) és Bakos János (2/10M) alkotta vegyes páros szerezte meg a győzelmet. Őket követi Fehér Norbert és Tóth Richárd a 11/A-ból. Harmadik lett a 9/B-ből Kis Varga Szabolcs és Alföldi Richárd.

Meglepő volt, hogy a sakkversenyre is ilyen sokan volta kíváncsiak. Kevés volt a sakktábla, ezért át kellett menni némi utánpótlásért a testnevelő szertárba. Első helyezett lett Bartha Zoltán (9/C), második Kővári István (9/C), harmadik Horváth Bence (9/C). Megjegyzem, hogy a sakkversenyen kizárólag a 9. évfolyamos tanulók vettek részt. Örömteli, hogy ennyire népszerű a fiatalabbak körében ez a sportág.

A többi programon nem verseny volt, hanem szabadon, kötetlenül próbálhatta ki tudását mindenki.

Újdonság volt idén a Kerékagy bringás vetélkedő, ahol különféle ügyességi és játékos feladatot kellett a bicikliseknek megoldaniuk. A vetélkedőt Szalanics Zoltán tanár úr vezette.

A rajzolni szeretők is megtalálhatták számításukat, hiszen egy megadott témakörben kellett rajzot/festményt készíteniük. A legszebb munkákat Fáy Nikolett és Váczi Klaudia készítette a 10/C-ből. Száraz Anna rajztanárnő segítette a diákok munkáját.

Angol nyelvi vetélkedő és próbanyelvvizsga minden évben volt nálunk, azonban az idén volt némi meglepetés is. Bódis Barbara tanárnő ezúttal egy új dolgot talált ki: Cartoon Fan Club címmel angol nyelvű klasszikus rajzfilmek vetítésére került sor, amire jelentős érdeklődő volt kíváncsi. A vetítések előtt különféle megfigyelési szempontokat adott ki a tanárnő a tanulóknak. A diákok rendkívül élvezték a vetítést és a feladatokat is.

Hagyomány már iskolánkban az íjászbemutató, amelyet Várkonyi Csaba tanár úr szokott vezetni. Nem meglepő módon, ez a program a mai napig is népszerű a diákok körében.

Tavaly debütált a diáknapon egy új esemény, a főzőverseny. Ez idén sem maradhatott el. Kilenc osztály készített valamilyen finomságot a gulyáslevestől a chilis babig.

A legfinomabbnak a 10/C osztály chilis babját ítélte a zsűri. Ezt a programot Nagy Katalin tanárnő szervezte és fogta össze. A főzőverseny jelentőségét talán nem is kell hangsúlyozni, hiszen igazi közösségformáló program.

Az egész Diákönkormányzati Napot Krasznahorkai László tanár úr szervezte és vezényelte le, amelyben nagy segítségére voltak a DÖK-ös diákok, akik valamennyi helyszínen segítették a felügyelő tanárok munkáját.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy sikeresen zajlott le a DÖK-nap. Idén nem lehetett látni csellengő, unatkozó diákot.