Dél-budai Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

Iskolánkat négy diákunk képviselte a 2017. április 07-én megrendezésre került Katasztrófavédelmi versenyen a csepeli Tűzoltó Parancsnokságon: Pipó Dániel, Horváth Tamás, Masevela Bertin 9.d és Kovács Ádám 9.c osztályos tanulók.

A program reggel 8 órakor kezdődött. Diákjaink 10 állomáson mérhették össze tudásukat és ügyességüket. 14 csapat indult a versenyen középiskolai és általános iskolai kategóriákban.

A versenyállomások változatos és ötletes, de kihívást jelentő feladatokból álltak össze. Többek között elsősegélynyújtást végeztek tanulóink: újraélesztési, mentőhívási, stabil oldalfekvési gyakorlatokból. Szerepelt még tömlőbowling, activity, puttonyfecskendő, túlélőcsomag összerakása. A Magyar Honvédség állomásánál ügyességi kúszó feladatot teljesítettek a diákok, ahol a legkiemelkedőbb és leggyorsabb feladatmegoldók lettek, ezért az ezredes úr különdíjjal jutalmazta a WeissFarkasok csapatát.

A rendőrség állomásán KRESZ tudásra volt szükség, valamint szlalomozás kerékpárral. A Vitézi rend állomásán gázálarcban adott ponttól adott pontig irányította csapattársát a játékos, miközben semmit nem látott a gázálarcban.

A verseny 11 órakor fejeződött be.

Ezután láthattunk egy csodálatos katonai bemutatót zenére, puskaropogásokkal fűszerezve, majd a tűzoltóság ablakából próbamentést hajtottak végre a csepeli tűzoltók.

Finom ebéd következett, amit az eredményhirdetés zárt. Szívünk hevesen dobogott már, amikor meghallottuk iskolánk nevét, nagy örömünkre a 2. helyet szereztük meg a dobogón. Jó érzéssel vettük át az említett különdíjat is.

Csodásan éreztük magunkat ezen a napon.

Köszönjük Baginé Kovács Katalin tanárnő közreműködését!