Csőke Katalin

Csőke Kató

Megrendülve, mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy Csőke Katalin hosszan tartó megpróbáltatások után 2017. augusztus 10-én örökre elment közülünk. Mindenki Kati nénije, Katója csupa szív, karakteres, népszerű dolgozója volt intézményünknek.

A Tiszafüredi SC-ben kezdett sportolni 1970-ben, 1974-től a Csepel SC versenyzője lett. Az 1975-ös athéni ifjúsági atlétikai Európa-bajnokság ezüstérmese volt. Olimpikonként az 1980. évi nyári olimpiai játékokon Moszkvában képviselte Magyarországot diszkoszvetésben.

Hétszeres (!) magyar bajnok volt. Saját egyéni rekordját (63,20 méter) 1980-ban állította fel. 1977-től 1999-ig volt a válogatottkeret tagja.

2004 tavaszán lépett be az intézmény kötelékébe, sportszervező munkáját mindvégig rendületlen aktivitás, pörgés és kitartás jellemezte. A sport iránti elkötelezett hozzáállásának, vitalitásának hála diákjaink rendre kiválóan teljesítettek a fővárosi kollégiumok között megrendezett versenyeken, melyet számtalan oklevél és érem bizonyít.

Kati néni a közösség egyik központi szervező alakja volt, a kollégium diákságának jó ismerője: képes volt könnyedén, sokakat aktivizálni, megmozgatni a fiatalokat. Közvetlen magatartásával, kreativitásával, emberi habitusával kivívta a tanulók, a pedagógusok és a vezetőség elismerését egyaránt. Igazi közösségi ember volt, kiválóan értette a diákság nyelvét, igényeit.

Fáradhatatlan, odaadó munkával, empátiával, kitűnő pedagógiai érzékkel igyekezett felkelteni a gyerekek érdeklődését a sport, a mozgás és a rekreáció iránt. Emellett nagy tapasztalattal formálta diákjainak jellemét, gondolkodásmódját és ezáltal a közösséget is.
Derűs bölcsességét, józan ítélőkészségét nagyra becsültük.

Végső nyugalomra helyezéséről, akaratának megfelelően, szülőfalujában, Fegyverneken, 2017. szeptember 1-én, pénteken kerül sor (13 órakor kezdődő katolikus misét követően) 14 órakor.