Bartók Béla emlékverseny

Bartók Béla halálának 70. évfordulója alkalmából került megrendezésre egy középiskolai verseny, mely a Bartók kód címet viselte. A verseny október 20-tól december 9-ig tartott. Iskolánk egy csapatot indított, NYEK névvel.

Az elődöntőben 25 három fős középiskolai csapat versenyzett. A diákok interneten kapták a feladatokat, amelyeket szintén az internet segítségével oldottak meg. Több feladat kapcsolódott budapesti helyszínekhez, ahová személyesen látogattak el a versenyzők, és „szelfivel” bizonyították ottlétüket.

A döntőre december 9-én került sor a Szabó Ervin könyvtár Zenei Gyűjteményében. Sok munka és fáradozásunk gyümölcseként a 13.N osztály tagjai – Maruzsa Alexandra, Veres Zsolt és Paál Balambér – bekerültek a döntőbe ahol négy másik csapattal mérték össze zenei tudásukat. A versenynek ebben a szakaszában négy interaktív feladatot kellett megoldaniuk. Például képregény formájában kellett bemutatni egy operát, vagy tudósítani egy elképzelt iskolarádióban Bartók Béláról és műveiről.

A verseny végén kiderült a verseny megfejtése/kódja, amely Bartók Béla szájából hangzott el először: ”A verseny a lovaknak való, nem az embereknek”.

Csapatunk tagjai – Zsolt, Szandi, Balu – nemcsak megjelenésükkel, de tudásukkal, bátorságukkal, előadókészségükkel is bizonyítottak. A zsűri a NYEK csapatot a negyedik helyre sorolta.

Értékes könyvutalványokkal és édességekkel lettek gazdagabbak Weisses diákjaink.
Szép volt NYEK csapat, óriási gratuláció!