Hírek

Fair Play Kupa, Budapest

2017.04.23-án bonyolították le a második fordulót a budapesti iskolák vetélkedőjén. A helyszín a rákospalotai műfüves REAC pálya volt.

Megemlékezés a Holocaust áldozatairól

A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja alkalmából iskolánk diákja műsorral tisztelegtek az áldozatok emléke előtt. Radnóti Miklós, Pilinszky János, Kányádi Sándor költeményei mellett Gyarmati Fanni naplójából vett idézetek is elhangzottak, majd a tanulók meggyújtották az emlékezés gyertyáit. A műsort előadta Léka Henrietta 10. r. osztályos, Egri Szilárd, Pataki Máté, Varga Zoltán Dominik 9.x. osztályos tanulók.

Medvematek

2017. április 22-én, szombaton egy borongós hűvös napra ébredtünk.

Hat weisses tanuló és kísérőtanáruk, Nagy Katalin a hűvös szél ellenére is az Óbudai-szigetre utaztak, ahol ezen a napon került megrendezésre a Medve Szabadtéri Matematikaverseny egyik fordulója.

Ágnes asszony balladája

2017. április 20-án Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából emlékműsort készí-tett a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjainak egy csoportja.

A műsort egy videoklip indította, melyen a mai fiatalok körében közkedvelt Járai Márk adta elő Arany János: Letészem a lantot című költeményét, megzenésített formában.

Szép Magyar Beszéd

Gratulálunk Rácz Alexandra 10.BC osztályos tanulónknak, aki a győri Szép Magyar Beszéd verseny országos döntőjén Kazinczy emlékérmet kapott! Példamutató, igényes szép magyar beszéd tolmácsolásáért. Felkészítő tanára: Keppel Gyula.

Húsvéti kupa

Az áprilisi húsvéti kupa a 9. évfolyam részvételével rendben lezajlott. Az eseményen a 9.g, a 9.v, és a 9.r osztályok csapatai vettek részt. A bajnokságot a 9.g osztály csapata nyerte, a 9.v a második, a 9.r a harmadik helyezett lett. Minden tanuló becsületesen, a sport szabályait betartva játszott.

Költészet napi kvíz játék

Az idei évben április 11-én nem csak a magyar költészet napját ünnepeltük iskolánkban, hanem egyúttal megemlékeztünk Arany János 200. születésnapjáról is.

Az emléknapra egy kvíz versenyt hirdettünk, amelyre, legnagyobb örömünkre 13 csapat, összesen több mint 50 diák jelentkezett és vett részt. Külön öröm, hogy nem csak a szakgimnázium tanulói képviseltették magukat a küzdelemben, hanem szakközépiskolai diákjaink is.

Természettudományi vetélkedő

Az idén immár harmadik alkalommal rendeztük meg, a természettudományi vetélkedőt a 9- és 10. évfolyam számára. Az osztályokból öt fős csapatokkal neveztek a tanulók. Kilenc csapat vett részt a versenyen, melynek mottója a „négy őselem” volt. A feladatokat ennek szellemében állítottuk össze.

Az első feladat egy mozgásos fizika feladat volt, ahol a tanulóknak a mozgás grafikonját is le kellett rajzolni.

Erasmus+ CARMA-projekt

A szakiskolások szerint az önismeretüket, szociális készségeiket kell fejleszteni, CV-t írni már megtanultak.

Húsvéti készülődés

2017. április 12-én, a tavaszi szünet előtti utolsó napon új kezdeményezésként húsvéti tojásfestésre és „nyúlképzésre” került sor.

Száraz Anna rajztanár és Székely Mária-Magdolna kollégiumi nevelőtanár irányításával tanulóink kipróbálhatták a tojásfestés különböző technikáit és papírnyulat is készíthettek ünnepi dekorációnak. Ebben segítségükre voltak a 11.c osztályos lányok is. 60 tojást sikerült megfesteni, aminek a megvásárlása és a hozzávalók beszerzése a Bajáki Diák-Sportkör Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.