Hírek

Középiskolai röplabda bajnokság

2017. március 09-én a Schulek Frigyes Szakközépiskola rendezte meg a BKSZC tagintézményei közötti középiskolai a röplabda bajnokságot. A rendezvény célja a sportág népszerűsítése, valamint a tagintézmények sportéletének gondozása volt. Iskolánkat 11. és 12. évfolyamos tanulók képviselték.

Farkas Károly 12.B, Kendrei Zsolt 12.C, Kisvarga Szabolcs 11.B, Lugosi Márk 11.B, Martinec Richárd 11.B, Kiss Roland 11.B, Németh Laszló 11.B.

Pénz7

2017-ben iskolánk már harmadik alkalommal vett részt az Európai Bankföderáció (EBF) kezdeményezésére indított European Money Week magyarországi rendezvénysorozatában, a Pénz7 projektben. A program a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi alapismeretek fontosságára kívánta felhívni ismételten a figyelmet. A Pénz7 program főszervezője idén is a Magyar Bankszövetség volt, társszervező a Pénziránytű Alapítvány.

Nemzeti Napok

1848. március 15. Iskolánk minden évben méltóképpen megünnepli nemzeti ünnepünket, március 15-ét. Idén az ünnepre rendhagyó módon készültünk fel. A „Nemzeti Napok” elnevezésű, program számos feladatot kínált diákjaink számára.

Elektrotechnika verseny

Az elmúlt hónapban Iskolánk elektrotechnika versenyt rendezett, immár nem is első alkalommal. Amiért pedig külön figyelmet érdemel, az a kivitelezés újszerűsége. Szabó István mérnöktanár készített egy böngésző alapú, játékos, interaktív környezetet. Ez egy labirintus, ahol a nevezett versenyzőknek feladatokat kellett megtalálni és megoldani, mindössze 90 perc alatt. A fejlesztés első verziójának sikerére alapozva elképzelhető, hogy további, hasonlóan színvonalas böngésző alapú megoldások látnak majd napvilágot.

Lövész kupa

Iskolánkban Modellező és Lövész Szakosztályunk szervezésében lezajlott az 1. Weiss Légfegyveres Lövész Kupa. Nem kicsi volt a tét, a legeredményesebb köregységgel lövők indulhattak a "KatonaSuli" Légfegyveres Lövész Kupán a SYMA csarnokban.

Fővárosi informatikai alkalmazási verseny 2017.

A Fővárosi informatikai alkalmazási verseny célja az informatika érettségire történő felkészülés segítése. A versenyzők szerezzenek jártasságot az irodai és egyéb alkalmazások magas szintű használatában összetett, érdekes gyakorlati feladatsor megoldása során.