Hírek

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

Február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Idén február 24-én – iskolánk Mansfeld-termében – mi is emlékeztünk a több tízezer, családjától elválasztott és kényszermunkatáborba hurcolt honfitársunkra, és felidéztük mindazok emlékét, akik az erőszakrendszer áldozataivá váltak, családtagjaikkal és szeretteikkel egyetemben, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott.

Farsang 2017

Február 23-án már sokadszorra került megrendezésre iskolánkban az osztályok játékos farsangi vetélkedője. Idén 6 osztály vállalkozott rá, hogy jelmezt öltsenek, és megmérettessenek a mókás versenyben. A 9.c, 9.d, 9.g, 9.r valamint a 12.ab és a 12.c párosával játszottak a 70-80-as évek zenéjére. Volt limbózás, múmiaöltöztetés, perecadogatás, egérgyűjtés, kacsatánc és számos más nem hétköznapi tevékenység, amiben az osztályok párosával vették részt.

Emlékérmet vehetett át Keppel Gyula tanár úr

Az anyanyelvápolók szövetségének elnöke Keppel Gyula magyartanárnak a beszédművelő mozgalmakban végzett több évtizedes állhatatos munkájáért Maróti István Emlékérmet adományozott.

Sudoku

Iskolánkban immár második alkalommal rendeztük meg a sudoku versenyt február 9.-én. Nemcsak az iskolában, hanem a kollégiumban is meghirdettük a versenyt, sőt a felnőtteket is buzdítottuk a részvételre. A versenyen a diákok mellett iskolánk dolgozói is részt vettek. Több fordulót terveztünk, ez a résztvevőktől függött, hogy adott idő alatt mennyi feladatot tudnak megoldani. A feladatok minden fordulóban nehezedtek. A versenyzők közül a legjobbak négy fordulón jutottak túl, az időeredmény döntött.

Kazinczy-verseny

„Mint jelképes hatalom, a magyar szó nekünk a legnagyobb ereklye. Kegyelet, hűség és becsület illeti őt.”

Tamási Áron

2017. február 1-én rendeztük meg iskolánkban a Szép Magyar Beszéd versenyt. Humán tagozatunk egyik legszínvonalasabb megmérettetése, immár 30 éve folyamatosan dolgozunk az igényes nyelvhasználat elsajátításáért.

Iskolai Közösségi Szolgálat

IKSZ teljesítése a 2016-17. első félévében // Sárkány Eszter - Ifjúságvédelmi felelős, közösségi szolgálati koordinátor