Hírek

Európai projekttel a szakiskolai lemorzsolódás ellen

A szakiskolai lemorzsolódás csökkentését tűzte ki célul egy most induló nemzetközi projekt. A résztvevők – a Raabe Klett kiadó, a Budapesti Műszaki Egyetem, egy magyar és egy finn szakiskola, valamint egy felnőttképzéssel és pályaválasztási tanácsadással foglalkozó bolgár cég – arra vállalkoztak, hogy összeállítanak egy kézikönyvet szakiskolai oktatók számára, amely alapján a tanárok segíthetik a tanulókat a pályaválasztásban és abban, hogy hogyan tervezzék meg és irányítsák önállóan a karrierjüket.

A kézikönyvet alapul véve a konzorciumban résztvevő két szakiskola – a csepeli Weiss Manfréd és az észak-finnországi Raahe intézet – öt-öt tanára részt vesz egy ötnapos képzésen a bolgár fővárosban.

Fair Play kupa

Ismételten a rákospalotai REAC pályán került megrendezésre a budapesti középiskolák számára kiírt kispályás labdarúgó torna. Az időjárás kegyeibe fogadott bennünket. Csapatunk négy mérkőzést játszott, hármat a rendes játékidőben egyet pedig büntetőkkel nyert meg, így – pillanatnyilag holtversenyben a Szent László Gimnáziummal – csoportjában az első helyen áll.

Az Implom József helyesírási versenyről

Valóságokat akartam láttatni, igazságokat akartam kiáltani.

Írj Kós Károlyról helyesen!

Gólyanap

2016. szeptember 23-án rendeztük meg iskolánkban a már hagyománynak számító gólyanapot.

Mivel idén kilenc osztály kezdte a 9. évfolyamon a tanévet, az eddigieknél nagyobb léptékű közösségi megmozdulásra került sor.

A gólya-osztályok 9 órakor kezdték a napot a saját termükben, ahol osztályfőnökeik rövid eligazítása után csoportos és egyéni feladatokat is kaptak. Minden tanuló személyre szabott módon járulhatott hozzá a közösség életének szervezéséhez.

Az emberközeli ’56 – kollégiumi programsorozat

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60. évfordulója a kollégiumban
„Az emberközeli ’56 – kollégiumi programsorozat 2016. október 11. – október 26.”