Hírek

IBM AIS felmérés

Az IBM Hungary Aviation Industry Services idén is elindítja sikeres tehetséggondozó programját. Lehetőséget biztosít a programba való bekerüléshez iskolánk informatika szakmacsoportos oktatásában most érettségi/OKJ vizsgázó, illetve korábbi évfolyamokon végzett tanulóink számára.

Elkötelezett, tehetséges fiatalokat keresnek, különböző kezdő IT pozíciókba. Június 8-án, szerdán 10 órakor szeretettel várunk minden érdeklődőt a kiválasztás első fordulóján.

A Szépírás a kézírás és az Ékes rovás vetélkedők döntője

Az idei évben is nagy várakozás és készülődés előzte meg Szépírás a kézírás és Ékes rovás versenyünket. Szép számmal érkeztek az első fordulóban a szebbnél szebb pályaművek. Április 26-án került sor a döntőre, melyen 16 szépíró és 13 ékes rovó vett részt. Előbbiek Wass Albert: Mire a fák megnőnek című esszéjét írták le, utóbbiak Nagy László: Varjú-koszorú című versét rótták papírra.

Katasztrófavédelmi nap a Groupama Arénában

Az Országos Katasztrófavédelmi és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 26-án, kedden csaknem ötezer középiskolás diák közreműködésével hívta fel a figyelmet a tömegrendezvények biztonságos lebonyolításának jelentőségére. A nagyszabású rendezvény helyszíne a Groupama Aréna volt. Az iskolánk is 52 diákkal és két tanárral képviseltette magát a helyszínen.

Megemlékezés a Holocaustról

2016. április 20-án került sor a Holocaust áldozatairól szóló megemlékezésre. A hagyományoknak megfelelően Krasznahorkai László állította össze az élő szereplős, audiovizuális és zenés, énekkaros palettát egyaránt felvonultató műsort.

Ingyenes Felnőttképzéseink a BKSzC-ben

Az állam által támogatott tanfolyamok felnőtteknek

Budapest Főváros Kormányhivatala - 2016. március 1. és 2016. december 31.- közötti időszakban képzéseket indít, a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerő-piaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (V11.16.) MüM rendelet (továbbiakban: MüM rendelet) 3. § szerinti felnőttképzést folytató intézményeknél ahol összeállították a képzési jegyzéket.

Rendkívüli Felvételi Eljárás!

Intézményünk, a még rendelkezésre álló, szabad férőhelyeire Rendkívüli Felvételi Eljárást hirdet 2016. május 11-12 -re.

A felvételre személyesen, 9 - 16 óráig lehet jelentkezni a Tanulmányi Osztályon, ellenőrző könyvvel és naplókivonattal.

A felvételi eredményéről május 13 - án értesítjük a jelentkezőket.

Gyere hozzánk, próbáld ki magad!

Mozgásban a kollégium: atlétika

A „Mozgásban a kollégium” elnevezésű sportrendezvény keretében Intézményünk diákjai részt vettek 2016. április 21. napján a Fővárosi Kollégiumok között megrendezett atlétikai versenyen. Az atléta csapat kimagasló egyéni és csapatteljesítmény nyújtott!

Első helyezések

Fiú 4x100 m-es váltó

Hankó Gergő - Szamos Mátyás SZKI
Dóra Zoltán - Weiss Manfréd SZKI - 12.C
Halászi Dominik - Weiss Manfréd SZKI - 9.R)
Kovács Péter - Weiss Manfréd SZKI - 9.R)

Mozgásban a kollégium: foci

„Mozgásban a kollégium” elnevezésű sportrendezvény sorozat keretében a fiú labdarúgó bajnokságot a BKSZC Weiss Manfréd Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma rendezte meg. A bajnokságra 9 kollégium, 10 csapata jelentkezett.

A versenykiírásnak megfelelően a versenyt három fordulóban rendeztük meg. Kollégiumunk csapata nem jutott döntőbe. A csapatnak gratulálunk a bajnokságon tanúsított küzdeni tudásáért!

Informatikai versenyek

Fővárosi informatikai alkalmazási verseny

A Tehetségpont által az irodai és egyéb alkalmazások magas szintű használatában szerzett gyakorlat elősegítése érdekében a 9-12. évfolyam számára meghirdetett versenyen tíz diákunk indult. 10.C osztályból Bartha Zoltán, Bulik Barnabás, Imre Richárd és Kővári István, a 9.D osztályból Horváth Bence és Kánya Ruben.

Kollégiumi Szigetnap

Április 21-én, mint ilyenkor minden évben, idén is felpezsdült a kollégiumi élet: megrendeztük a Sziget Napot, a kollégium életének egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényét. 9 bográcsban főztünk, többek között gulyáslevest, chilis babot, paprikás krumplit. Emellett még kürtős kalácsot is készítettünk. A szikrázó napsütésben a „talpalávalót” a kollégium zenész diákjai szolgáltatták. Aki nem fért hozzá a bográcshoz, az kipróbálhatta magát az íjászatban, ostorcsattogtatásban. Egyszóval jó hangulatban töltöttünk együtt egy szép délutánt.