Hírek

Szakmák Éjszakája

A város minden pontjáról érkezett fiatalokkal telt meg április 15-én este a BKSZC Weiss Manfréd Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma épülete és udvara. A „Szakmák Éjszakája” nevű rendezvényhez csatlakozott az intézmény, melyet ezen a napon országszerte mintegy háromszáz helyszínen szerveztek meg első alkalommal a Szegedi Szakképzési Centrum kezdeményezésére.

ERASMUS+ KA1

Az „ERASMUS+ KA1” projektünk első időszaka lezárult. Ennek keretében 3 fős tanár - csoportjaink tettek 12 napos tanulmányutakat német, finn és francia partnereinknél.

Gyászjelentés: Paragi Ferenc

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Paragi Ferenc ötszörös magyar bajnok (1975, 1976, 1977, 1979, 1982) atléta, gerelyhajító, a Csepel SC egykori sportolója. 1979-ben ő volt az év magyar atlétája. 1980 és 1983 között ő tartotta a férfi gerelyhajítás világcsúcsát.

2012. október 23-án Németh Szilárd polgármestertől átvehette a csepeli önkormányzat elismerését, a Csepel Örökség-díjat.

Iskolánkban testnevelő tanárként és kollégiumi nevelőként dolgozott.

Pénz7

A pénzügyi ismeretek fejlesztésére az Európai Bankföderáció (EBF) kezdeményezésére, több mint 20 ország - köztük Magyarország - részvételével zajlott 2016-ban is. European Money Week. A program a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi alapismeretek fontosságára kívánta felhívni ismételten a figyelmet.

Weiss Manfréd emlékmű koszorúzás

Iskolánk névadója, Weiss Manfréd születésének napja alkalmából a csepeli emlékműnél Kollár József címzetes igazgató , Herczeg Mária igazgató asszony és Sárkány Eszter tanárnő a 10. A osztályos diákokkal koszorút helyezettek el, tisztelgésül a nagyszerű iparfejlesztő emléke előtt.

Országos Középiskolai Fotókiállítás

A Pécsi SZC Simonyi Károly Szakközépiskolája és Szakiskolája - hagyományaihoz híven - ebben a tanévben is megrendezte az Országos Középiskolai Fotókiállítást. A pályázatunk és a vele egybekötött fotókiállítás 1958 óta kerül megrendezésre, így ez a középiskolás korosztály legnagyobb múlttal rendelkező fotópályázata. Az idei tanévben iskolánkat is képviselte egy ígéretes tehetség, Kiss Roland (10. B. osztályos tanuló), aki egy fővárosi fotópályázaton már bizonyított a 2015/2016-os tanévben.

Fair Play Kupa

középiskolás labdarúgó bajnokság, budapesti döntő

Kispályás labdarúgó csapatunk a rákospalotai REAC pályán a tavaszi fordulóban vett részt a tegnapi nap folyamán.

A csapat tagjai voltak: Farsang Dominik 9.R, Halászi Dominik 9.R, Kovács Péter 9.R, Kovács Gergő 9.R, Székely Nándor 11.M, Farkas Ádám 11.C

Nagy Vagy! 2016.

A Nagy Vagy! vetélkedő sorozat már több mint 6 éve fut – nagy sikerrel – a TV2-n. A Nagy Vagy! az ország legnagyobb közönséghez eljutó tömegsport TV-műsora; a versenyben, a TV-műsorban már több száz iskola vett részt szerte az országból. Az elmúlt években általános iskolák versenyeztek, de idén tavasszal megrendezték az első középiskolai versenyt is. Az idei tanévben iskolánk is részt vett a Nagy Vagy! 2016-os középiskolai verseny sorozatában.

A 2016-os évben is Győr adott otthont a versenynek, a fő helyszínek a győri uszoda és a győri Audi Aréna voltak.

Dél-budai Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny 2016.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége az idei évben is megrendezte a Dél-budai Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. A 2015/2016-os tanévben iskolánk is képviseltette magát a versenyen. A verseny célja a veszélyhelyzetek megismertetése a tanuló ifjúsággal, a veszélyhelyzeti magatartásformákra történő felkészítés, az önvédelmi készség kialakításának segítése és a katasztrófavédelem rendszerének bemutatása volt - csapatverseny keretében. A rendezvény helyszíne a Kamaraerdei Ifjúsági Park volt.

Digitális Témahét 2016.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére első alkalommal került megszervezésre iskolákban a Digitális Témahét 2016. április 4-8. között. A projekt célja a digitális kompetencia fejlesztése, a kerettantervi célok megvalósítása IKT eszközök alkalmazásával.

A Digitális Témahéthez csatlakozó iskolák egy általuk választott témát dolgoztak fel digitális eszközökkel és módszerekkel. Iskolánkban a 11.D osztály projektfeladata volt, hogy egy történelmi eseménnyel kapcsolatban készítsenek weblapot. A választás a 150 éves török uralomra esett Magyarországon.