Hírek

Sudoku

Iskolánkban első alkalommal rendeztük meg a sudoku versenyt március 10.-én. Nemcsak az iskolában, hanem a kollégiumban is meghirdettük a versenyt, sőt a felnőtteket is buzdítottuk a részvételre. A versenyen tizenhat tanuló és három felnőtt is részt vett. Több fordulót terveztünk, ez a résztvevőktől függött, hogy adott idő alatt mennyi feladatot tudnak megoldani. A feladatok minden fordulóban nehezedtek. Az első két helyezett három fordulón jutott túl, az idő döntötte el a helyezéseket.

Határtalanul pályázatunkról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "Együttműködés szakképző iskolák között" kiírt pályázatát megnyertük.

A két intézmény diákjai és tanárai meglátogatják egymást. A pályázatban gépész, elektroműszerész, illetve informatika szakmacsoportos diákok vesznek részt. A pályázat nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően felejthetetlen élményeknek lehetünk részesei. A program szervezői Vonyigás István és Rozgonyi Krisztián.

Történelmi vetélkedő a nándorfehérvári diadal 560. évfordulójára

Ledniczky Zsuzsanna, Nagy Zsuzsanna és Tóth Gabriella tanárnők 2016. március 9-én rendeztek történelmi vetélkedőt a nándorfehérvári csata 560. évfordulója alkalmából a korszakot felölelő kérdésekkel.

Ezen a versenyen hat csapat delegálta magát, mely 24 főt foglalt magában.

Ünnepi megemlékezés 1848. március 15-ről

2016.03.11-én ünnepi megemlékezést tartottunk az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseiről a Mansfeld teremben.

A műsor 11:00 órakor kezdődött. Herczeg Mária igazgató asszony köszöntötte a meghívott vendégeket, a tanárokat és a diákokat.

Élő zeneszó mellett énekelhettük el a Himnuszt és a műsor végén a Szózatot.

Fekvenyomó verseny

Nagy érdeklődés előzte meg a március 04-én rendezett II. fekvenyomó versenyt. A hét jelentkező mellett szép számú közönség is ellátogatott a rendezvényre. A jelentkezők felkészültségének köszönhetően izgalmas verseny alakult ki.

A megmérettetés mérlegeléssel kezdődött, majd bemelegítés után az első kinyomható súly 60 kg volt, ami természetesen nem okozott senkinek sem problémát. 90 kg-ig tízesével, majd 5 kg-onként emelkedett a legyőzendő akadály súlya.

Tanórák Cleyton Vilpert-el

Hányszorosa Brazília területe Magyarországéhoz képest?
Mi a fővárosa Brazíliának?
Miért beszélnek a brazilok portugálul?
Hány repülőtere van ennek a nagy országnak, és ezzel hányadik a világon?
Járnak-e a brazilok a riói karneválra?
Melyik az a nemzetiség, akik saját országukon kívül legtöbben Brazíliában élnek?
Hány évszak van arrafelé?
Mi a favela?
Igaz-e, hogy a foci mindennél népszerűbb Brazíliában?
Hasonlít-e a portugál nyelv a spanyolra?