Hírek

Farsangi vetélkedő

Idén is megrendezésre került iskolánkban a farsang. Immáron több éve hagyomány, hogy a farsangot vetélkedő formájában tartjuk meg a Mansfeld teremben. Az alábbi osztályok vettek részt a rendezvényen: 10.a, 10.c, 11.ab, 11.c, 11.d, 12.cd és a 13.n.

A program 11:00 órakor kezdődött és 13:00 órakor ért véget.

Az osztályok osztályfőnökük kíséretében oldották meg a változatos feladatokat, mint például: a „lufikukacot”, a logikai feladatot, a szituációs játékot, a farsangi maszkrajzolást, stb.

Word Hunter (Szóvadász) nyelvi vetélkedő

Nyelvi munkaközösségünk második alkalommal rendezte meg a Word Hunter (Szóvadász) versenyét 2016. február 15-én.

Tanárainknak mindig is fontos szempont volt, hogy minél inkább ötvözni tudják a mai Y-generáció eszköztárát a nyelvelsajátítással, illetve annak játékos lehetőségeivel.

Szép Magyar Beszéd verseny

2016. február 9-én megrendeztük iskolánkban a Szép Magyar Beszéd versenyt. Humán tagozatunk egyik legszínvonalasabb megmérettetése ez. Immár 29 éve folyamatosan dolgozunk az igényes nyelvhasználat elsajátításáért.

19 tanuló vett részt a versenyen. Gondolatgazdag, esszé jellegű szöveget olvastak fel a diákok az első fordulóban. A második forduló után a két legeredményesebb tanuló (Guba Petra 11.D és Rácz Alexandra 9.BC) képviseli iskolánkat a budapesti versenyen.