Hírek

Karácsonyi kvíz

Ilyen még sohasem volt! Örömmel tudatjuk, hogy lezajlott a legünnepibb, legizgalmasabb, legeslegkarácsonyibb karácsonyi kvíz.

Az idegen nyelvi munkaközösség tagjai (+ néhány segítő szándékú elf, valamint krampusz) vállvetve dolgoztak azon, hogy iskolánk diákjai már a csütörtöki karácsonyi forgatag előtt is ünnepi hangulatba kerüljenek. Repkedtek az ötletek, a receptek, és a puzzle-darabok; sisteregtek a monitorok, és füstölt a nyomtató.

Bartók Béla emlékverseny

Bartók Béla halálának 70. évfordulója alkalmából került megrendezésre egy középiskolai verseny, mely a Bartók kód címet viselte. A verseny október 20-tól december 9-ig tartott. Iskolánk egy csapatot indított, NYEK névvel.

CS 1.6 LAN-verseny 2015

Idén 10. - egyben jubileumi alkalommal került megrendezésre az év egyik legizgalmasabb és legnagyszabásúbb versenye iskolánkban. 60 számítógépen 5 fős csapatok mérhették össze taktikai és ügyességi képességeiket a klasszikusnak számító Counter Strike 1.6 verziójával.

Igaz-hamis történelmi vetélkedő

Iskolánk történelmes munkaközössége új hagyományt igyekezett megteremteni: 2015. december 1-én, a Mansfeld-teremben első ízben rendezte meg a II. világháború témakörében összeállított Igaz-Hamis versenyét.

Mikulás foci

2015. december 09-én iskolánk ismét megrendezte a már hagyománynak számító Mikulás Kupa terenfoci bajnokságát. A mérközés jó hangulatban zajlott ahol, a vendég Katona J. Általános Iskola lett a győztes. Külön köszönet iskolánk 9.D osztályos tanulóinak a becsületes helytállásért.

Mikulás műsor

Hagyományainkhoz híven, idén is megrendezésre került a Mikulás ünnepség iskolánkban. A rendezvény a Mansfeld Péterről elnevezett nagyteremben zajlott.

Vicces téli videóval hangolódtunk a Mikulás várásra. Ezt követően a „Mikulás útja” című kisfilm következett, amelyet Paál Balambér forgatott Veres Zsolt Mikulással és két szép krampuszlánnyal Maruzsa Alexandrával és Víg Fannival. Végig követhettük, hogyan készülődtek és vásároltak édességet a Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola tanulóinak.

Kollégiumok teremfoci mérkőzése

A kollégiumunk idén is hagyományosan megrendezte a fővárosi kollégiumok közötti teremlabdarúgó bajnokságot. A kupán kilenc csapat vett részt. Az erős, jól felkészült mezőnyben A Weiss Manfréd csapata az előkelő 4. helyezést érte el. Az érmek és oklevelek átvétele után az összes csokimikulás elfogyott. Várjuk a tavaszi fordulót!