Hírek

Jedlik Gimnázium elleni kispályás barátságos mérkőzés

2015.11.23-án, hétfőn a Jedlik Gimnázium csapata ellen léptünk pályára a csepeli AMK tornatermében. Elfogadtuk ellenfelünk meghívását, akik egy Kárpát-medencei régiók közötti kispályás tornára készülnek az önkormányzat szervezésében. Minket kértek meg arra, hogy kézilabda méretű pályán, gyakorlási célból mérkőzzünk meg velük a torna előtt.

„Küzdés az élet…” – Írj Madáchról helyesen!

Az Implom József helyesírási versenyről

Kevesen, de vannak még olyan diákok, akik küzdenek azért, hogy helyesen írjanak! November 10-én számukra rendeztük meg az Implom József helyesírási versenyt. A magyartanárok az év eleji helyesírás-felmérők alapján választották ki a tanulókat a megmérettetésre. Egy helyesírásilag számos érdekességet, kihívást hordozó szöveget kellett leírniuk hallás után. A Mit tanult Madách Imre? c. írás Az ember tragédiája alkotójának tanulóéveiről, szerteágazó érdeklődési területeiről szólt.

Legyünk színesek!

Két éves tervek válnak valóra iskolánkban november elején. Pályázati lehetőség hiányában - önerőből, a Komplex Szakképzési Centrum támogatásával.

Az épülethez vezető utat szegélyező betonfal elemeket diákok festik színesre. Száraz Anna rajztanárnő segítségével nemcsak színek, hanem képek kerülnek a régi kerítésre.

Fair Play Cup

FAIR PLAY CUP országos, ezen belül budapesti régió számára kiírt középiskolai kispályás labdarúgó kupa 2015.11.08.

A korábbi COCA-COLA kupa elnevezésű kispályás labdarúgó bajnokságra ismét beneveztük iskolánkat. A budapesti régióban kilenc csapat indult, ezek közül vasárnap négy csapattal mérkőztünk meg a REAC rákospalotai műfüves pályáján.

Tanulmányi kirándulás Pakson és a Hankooknál

2015. 11. 05.-én iskolánk 11. évfolyamos tanulóival tanulmányi kirándulásra mentünk. Először a paksi atomerőművet látogattuk meg. Itt szakavatott idegenvezető várt bennünket. Először a látogató központba mentünk, itt megismerkedtünk az atomerőmű történetével, működésével a villamos energia előállításától a háztartásokba jutásáig. 1982-ben kezdte meg az erőmű az energiatermelést ma már a felhasznált energia több mint 50%-át állítják elő. Az itt látható interaktív kiállítás az atomenergiát a hétköznapok világába helyezi. Érdekes makettek, ábrák segítenek az értelmezésben.

Igaz – Hamis nyelvi vetélkedő

2015. október 20-án, kedden rendeztük meg az igaz – hamis angol – német versenyt iskolánk dísztermében. A versenyen iskolánk 80 tanulójához négy török vendég diák is csatlakozott. Nem volt nyelvi akadály.

Weiss – Jedlik barátságos nagypályás labdarúgó mérkőzés

2015. Október. 21.-én szerdán, immáron negyedik alkalommal – lassan hagyományt teremtve – mérkőzött meg egymással a kerület két középiskolai csapata, a Weiss Manfréd SzKI és a Jedlik Ányos Gimnáziumból. Korábbi mérkőzések során még nem sikerült pontot szerezni ellenfelünkkel szemben, akik jellemző módon első- és másod osztályú ifjúsági játékosokkal léptek pályára. Eközben nekünk időre volt szükségünk ahhoz, hogy az elmúlt években kellő színvonalra építsük fel tanulóink játékát.