Hírek

Gólyatábor

Tata, 2015. szeptember 2-4.

Iskolánk hagyományainak megfelelően, idén is megrendezésre került a gólyatábor azon fiatalok számára, akik intézményünkben kezdték meg középiskolai tanulmányaikat.

Weiss a STARS projektben

A BKK Zrt. és iskolánk idén is, immár harmadik éve együttműködik az Európai Unió által támogatott STARS projektben, amelynek keretében a diákokat, a tanárokat és a szülőket is a fenntartható közlekedési módok igénybevételére ösztönzik, így, a gyaloglást, a kerékpározást, és a közösségi közlekedés használatát ajánlják az iskolába járáshoz. Az idei tanévben is számos nevelő, szemléletformáló program várja a középiskolásokat.

Jelentkezz szakmai tanulmányútra!

Ne maradj le! Van esélyed!

Iskolánk "Erasmus+" pályázatát a Tempus Közalapítvány elfogadta, támogatásra méltónak ítélte. Ennek keretében 4 - 4 fős tanulócsoportjaink utazhatnak francia, német és finn partnereinkhez 3 hetes szakmai gyakorlatra.

Közösségi Szolgálat az Autómentes Napon

Válassz! Válts! Variálj! – az Európai Mobilitási Hét rendezvényeihez kapcsolódva az Autómentes Hétvége budapesti programsorozatának idén is az Andrássy út adott otthont. Diákjaink közösségi szolgálatként a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt pavilonjánál segítettek. A fiúk rengeteg lufit fújtak, a lányok szórólapot osztottak. Kelendő volt a legkisebbek számára készült szelektív hulladékgyűjtésről szóló játékos feladatlap is.

Elsősegélynyújtási Világnap

A látvány első pillanatra ijesztő, de a "sebeket" hamarosan bekötötték a mentős hallgatók! Ezzel zárult szeptember 11-én az Elsősegélynyújtási Világnap alkalmából megtartott figyelemfelhívó rendezvény.

A gyors és hozzáértő elsősegélynyújtás életet menthet! Hogy erre többen odafigyeljenek, iskolánk közösségi szolgálatosai is csatlakoztak.

Gólyanap a Weissben

2015.09.11-én iskolánk gólyanapot tartott a 9. évfolyamos diákok számára, az osztályfőnökök irányításával.

Résztvevő osztályok: 9.BC, 9.D, 9.R, 9.MV, 9.JF, 9.I és 9.H.

A rendezvény három részből állt. Az első részben egy iskolaismereti vetélkedőn teljesítettek a diákok, ahol az intézmény épületét, és az iskolai ügyintézés helyszíneit ismerhették meg. A „gólyák” osztályonként 4-5 fős csoportban indultak időbeosztással az egyes állomásokra, ahol válaszolniuk kellett néhány kérdésre. Így megismerhették a tanulók az állomások helyszínét és funkcióját: