Hírek

Iskolai Közösségi Szolgálat - Nyári időszak

Idén is ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATI órák teljesítésére van lehetőség a 10. és 11. évfolyamos szakközépiskolai diákjainknak a csepeli nyári napközis táborban.

„Dva bratanki…”

Immár hat éves múltra tekint vissza kapcsolatunk a lengyel „Zespól Szkól Elektronycznich” szakközépiskolával, mely a Kárpáti Vajdaság székhelyén, Rzeszów-ban működik. A mi 60 diákunk végzett náluk szakmai gyakorlatot, tőlük is ennyinek szerveztünk hasonlót nálunk.

Keleti-Weiss Kerékpáros Nap

Június 1-én immár harmadik alkalommal tartottuk meg iskolánk és a Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskola közötti biciklis programot hétfőn.

Idén 12 tanulónk tartott velünk, hogy átkerekezzünk a városon az Örs vezér terére, ahol a másik iskola található. A csapatot Keresztes Krisztina tanárnő és Szalanics Zoltán tanár úr terelgették az összesen 30 km-es úton.

Remekül kiépített kerékpárutakon jutottunk el a másik iskolába, csupán egy nagyon rövid szakaszon kellett nélkülöznünk a bringautat.

Nemzeti Összetartozás

1920. június 4-én délelőtt 10 órakor Országszerte megkondulnak a harangok a nemzeti összeomlás fájdalmas gyászát jelezve. A közlekedés leáll, bezárnak az üzletek és az iskolák. Az ország a legmélyebb nemzeti gyászba borul. A magyar követek 16 óra 30 perckor a versaillesi trianon palotában aláírják a magyarságra kényszerített békeszerződést. A történelem soha nem látott még ilyen "békét". Az ország elveszíti lakosságának 64, területének 72 százalékát. Idegen fennhatóság alá kerül a magyarság egyharmada, azaz minden harmadik magyar.

Diákönkormányzati Nap

Idén is nagy sikerrel került megrendezésre a Diákönkormányzati Nap. Az égiek is kegyesek voltak hozzánk, hiszen gyönyörű, napsütéses idő köszöntött ránk.

Kirándulás a Vízművekhez

2015. május 5-én iskolánk 10. évfolyamos szakközépiskolásaival tanulmányi kirándulásra mentünk. Egy kedves és figyelmes szülő, Mátéffy Éva, közbenjárására látogatást tehettünk a Budapesti Vízművek legnagyobb tározójánál, a Gruber medencénél. A megbeszélt időpontban Tóth Zsolt úr, a Vízművek egyik munkatársa várt minket, majd érdekes tájékoztatót tartott a hely történetéről, építéséről, méreteiről, a vízszolgáltatás rejtelmeiről, a vízellátás érdekességeiről. A hűs falak között benézhettünk a medencébe is, ahol abban az időszakban csak 2 méter magasan állt a víz.