Hírek

TeSzedd!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár ötödik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.

Azért szervezik meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Szeretnék, ha minél több ember kifejezésre juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyna a szemeteléssel. Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni.

Újabb operakaland: Szöktetés az Erkel Színházban

Mozart 1782-ben készült, Szöktetés a szerájból című romantikus daljátékát néztük-hallgattuk meg az Operakaland program tavaszi darabjaként.

Miközben a matematika írásbeli érettségin dolgoztak a végzős diákok, a 9. A és a 12. N osztályokat török helyszínre kalauzolta az állhatatos szerelemről, bölcs megbocsátásról szóló lányszabadítási történet.

Szépírás a kézírás és Ékes rovás döntő

Az idei évben is nagy várakozás és készülődés előzte meg a Szépírás a kézírás és az Ékes rovás versenyünket. Szép számmal érkeztek az első fordulóban a szebbnél szebb pályaművek. (178 írás, 42 rovás) Április 28-án került sor a döntőre, melyen 24 szépíró és 9 ékes rovó vett részt.. Előbbiek Illyés Gyula: A jövendő magyar című esszéjét írták le, utóbbiak a Szivárvány havasán kezdetű erdélyi magyar népdal szövegét rótták le. Igazán színvonalas munkák születtek!

IKT technikák alkalmazása

IKT technikák alkalmazása az intézményi könyvtárban

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet ebben az évben is megrendezte a fővárosi középiskolák és kollégiumok számára az „IKT technikák alkalmazása az intézményi könyvtárban” című versenyét.

Délutáni tanítás

Az érettségi vizsgák miatt május 5-én kedden, valamint május 6-án szerdán délutáni tanítás lesz. Az első óra 12:00-kor kezdődik. A tanórák fél órásak, közöttük 10 perces szünettel. Május 7-8-án már a megszokott módon folyik a tanítás. A keddi és szerdai csöngetésrend az alábbi:

WM Tavaszi Torna

Általános iskolák számára rendezett Weiss Manfréd Tavaszi Labdarúgó Torna

2015. április 29.

A torna ötletét a sokadszor megrendezett Weiss Manfréd Mikulás Kupa adta. Miért ne rendezhetnénk füves pályánkon hasonló szintű, a szabadtér és a nagyobb terület előnyeit kihasználó újabb labdarúgó eseményt.

Az időjárás ismét kegyeibe fogadott bennünket, így szép nézőszám előtt léphettek pályára a fiatalok.